ייעוץ תזונה וצמחי מרפא
“היו תרופותיך למזונך, ומזונך לתרופותיך” – היפוקרטס
רופאים בזמנים קדומים האמינו שתכונות הריפוי מרומזות במבנהו של הצמח, צורת עליו, ריחו, צבעו, טעמו ואופי התנהגותו. הם נהגו לאסוף את צמחי המרפא בהתאם לעונות השנה, בימים מסוימים בחודש ובשעות מסוימות ביממה, באופן טקסי ומתוך כבוד רב לטבע ולתהליך הריפוי. עד לתחילת המאה העשרים, התבססה הרפואה בעיקר על צמחי מרפא. הרעיון החדש של יצירת תרופות סינתטיות וזולות יש מאין, סמי פלא שיפעלו במהירות, הוביל למציאות בה אנו חיים כיום, בה מרבית האוכלוסייה נוטלת תרופות באופן כרוני, בזמן שידוע כי לכל תרופה סינתטית יש תופעות לוואי; חלקן רציניות ומצריכות התייחסות מיוחדת, וחלקן אינן מורגשות, סמויות אך בהחלט קיימות וייתנו אותותיהן ברבות הימים. ההבדל שבין תרופות לבין צמחי מרפא סיניים אינו רק בחומר הגלם ובהיעדרן של תופעות לוואי. הרפואה הסינית מתחשבת בשלל גורמים, ביניהם זמן ומקום, והאופי האנרגטי של האדם. במערב רק לאחרונה החלו להיפתח אל תורות של התאמת התזונה לפי טיפוס, סוג דם וכו’. ההבדל נעוץ בשתי תפיסות עולם שונות של מזרח ומערב, עתיק וחדש, טבעי או מעשה ידי אדם, ומתבטא היטב גם בהרגלי האכילה. במערב תזונה נכונה ומותאמת מוכרת כרפואה מניעתית, אך היא יכולה לשמש גם כאמצעי ריפוי אקטיבי.
לריפוי באמצעות תזונה וצמחי מרפא מספר עקרונות פשוטים, מזונות וצמחים קוטלגו לפי מספר היבטים כגון חום/קור, לחות/יובש, ואופן השפעתם על איברים פנימיים ותפקודי הגוף. במשך אלפי שנים של מאמץ מדעי משותף וניסיון מעשי מתועד, נבחנו השפעות של צמחים שונים ודרכים לשילובם. הסינים פיתחו שיטת פורמולצייה בדוקה ואמינה לטיפולים יעילים מאוד, ויצרו עשרות מרשמים קלאסיים, פורמולות פטנט בדוקות, לטיפול במגוון רחב של בעיות ומחלות נפוצות. פורמולות אלו עמדו במבחן התוצאה והזמן והינן בטוחות לשימוש .
ניתן להשתמש בעקרונות התזונה הסינית בחוכמה במטבח המקומי ובשימוש בצמחי מרפא ותבלינים המצויים בשפע בשווקים. בנוסף, ניתן כיום למצוא בקלות מגוון של מזונות וצמחי מרפא סיניים, על מנת להעשיר את תזונתנו, לשמר את בריאותנו ואף להחלים ממחלות.