21.09.2013
Anti Aging.. כיצד נשימה תאריך את תוחלת החיים שלך
רובינו יודעים ואף זה ברור ופשוט כי למילים יש כוח וגם משמעות. וכאשר אנו חושבים, מבקשים הארכה של משך החיים, ברקע וזאת האמת, קיים איזה חשש מה, ואפשר אף לומר פחד מוות.
הפחד מקושר לאלמנט המים, ולאיבר הכליות שנפתחות אל האוזניים.. מדוע הכליה נקראת כליה?
את רגע המוות מתארים ברפואה הסינית כפרידה של היין והיאנג זה מזה. גם בעולם היהודי יש גם “מעפר באנו ולעפר נשוב”, וגם אמונה בקיום הנשמה ובמסעה חוצה הגלגולים.
עוד טוענת הרפואה הסינית כי אנרגיית החיים נגמרת כאשר מתכלה אנרגיית הכליות. הכליות מהוות מאגר אנרגטי עמוק המכיל תמצית חיוניות הנקרא בפי הסינים Jing.
איך שומרים על הכליות?
מספר רב של דרכים, אך למעשה זקוקות הכליות למספר דברים בסיסיים: אויר נקי, מים טובים, רגיעה, ושנת לילה משובחה.
למה דווקא הנשימה תתמוך בתוחלת חיים ארוכה?
לפי מודלים ברפואה הסינית, הכליות ניזונות בראש ובראשונה מן הריאות, כלומר מן הנשימה, לכן כל כך חשוב להבין יותר ויותר את תהליך זה של אוויר שנכנס אלינו לגוף וכיצד הוא מחייה אותנו.
כיצד יכולה הנשימה לשרת אותנו בדרך הטובה ביותר, להעצים ולשמר את אנרגיית הכליות ולעודד חיים בריאים וארוכים. ללמוד כיצד רק הקשבה לנשימה מובילה את הדרך לעבר הרפיה, נינוחות ומנוחה שלווה ורגיעה כללית, וכיצד יכולה הנשימה להיות לכלי עזר למשל להורדת לחץ הדם, להיפטר מכאבי ראש ומעודף מחשבות, להירדם בקלות ולזכות בשנת לילה עמוקה ומטעינה.
בספר “בנשימה אחת” מאת פרייה הרט מוזכר הביטוי “אף על פי כן”, שמספק רמז להבנת החשיבות העצומה של מפתח זה. נזכור כי הנשימה המומלצת בשגרת היומיום היא נשימה דרך האף. אך, עם התגברות הקצב של העולם המודרני נוטים רבים מאתנו לשכוח את העצמי, חווים מציאות של הישרדות המעודדת נשימה דרך הפה!! (הרבה אוויר נכנס בקלות) אך נשימה זו בעצמה מחזקת תחושות של חרדה והישרדות, כך שמתחיל גלגל שמזין את עצמו ואת תחושת הסטרס והחירום ולאורך זמן תהיה לנשימה דרך הפה השלכות כבדות משקל על הבריאות ועל איכות החיים.
ככל שנהיה ערים יותר ובתשומת לב לדרך שבה נכנס ויוצא אוויר אל גופנו.. וככל שבזמן שאנו בעבודה, ברחוב או מדברים .. ולבין משפט ומשפט נשים לב לנשימה טובה, נזכה לא רק בתוחלת חיים גבוהה, אלא בחיים יותר רגועים, מודעים, ממוקדים ונעימים.